След 8 години пускат отново закрития плувен басейн в ОУ „Климент Охридски“ в Дупница

12 846,84 лева ще струва пускането отново в експлоатация на басейна в ОУ “Климент Охридски” в Дупница. Това показва количествено-стойностната сметка изготвена от експерти. Месечната поддръжка само за химикали и филтрация за 330 куб.м вода е изчислена на 715.14 лева без ДДС.

Преди 2 седмици кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев разпореди да се започнат необходимите действия, за да бъде възстановен закрития басейн и пуснат в експлоатация. Водното съоръжение не е работило от 8 години и градът няма нито един закрит плувен басейн. “В тази сума е включен и специален робот, който да почиства стените и дъното на басейна. Следващата седмица, от строителния отдел трябва да ми предоставят количествено-стойностна сметка и за разходите, които трябва да бъдат направени за ремонт на съблекалните, душовете и другите помещения, след което да можем да направим обобщен разчет”, обясни инж.Чимев.

Водното съоръжение и училището се предвижда да се газифицират, както и подгряването на водата, като общата необходима сума за това е в размер на 44 500 лева. В началото на февруари, Община Дупница входира необходимите документи в Министерство на енергетиката за финансиране по т.нар. Норвежка програма за училища (сред тях е и Кл.Охридсаки) и детски градини в Дупница, както и за МБАЛ “Св.Иван Рилски” и се очакват резултатите, съобщи Blagoevgrad.eu.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *