Първото осиновено куче от Общински приют Дупница е факт


Първото осиновено куче в съвместния проект между Община Дупница и неправителствената организация „Сдружение Българска Федерация за защита на животните „Всички сме равни“ е вече факт. Преди дни, един от доскорошните обитатели на приюта намери своите осиновители. „Радвам се, че проектът ни вече дава ефект. За по-малко от 20-ина дни, успяхме да намерим семейство на един от красавците. В момента имаме над 20 кучета, които търсят своите стопани и се надявам по-скоро да ги открият. Обновяваме базата данни постоянно във фейсбук“, коментира Даниела Борисова, представител и доброволец на Сдружението за Дупница. „Условията в приюта придобиват състояние, каквото трябва да бъде. За целта трябва да отбележа, че срещаме подкрепа и разбиране от Община Дупница. Предстои ремонт на старите клетки и още подобрения в района, за да бъдат условията още по-добри. Ще организираме дарителски кампании, дни за разходка на кучетата от доброволци, а в момент разговаряме с „Неразделни братя“ на техния традиционен събор да дадем възможност да намерят нашите кучета своето „семейство“. Радостното е, че момчетата от „Неразделни братя“, както и „Патриоти Дупница“ откликнаха на идеята да помагат и вече се включиха в първата ни инициатива и ще продължат с помощта. Имаме още идеи, но нека да започнем с реализирането им, преди да ги официализираме“, допълни Борисова.

За последния месец, други неправителствени организации, които се занимават също със защита на животните са извели няколко кучета за лечение в клиники.

Ако искате да си вземете любимец, ако искате да станете осиновител или да споделите страницата си сред приятелите и дадете възможност на някой от красавците в приюта да намери стопанин – не се бавете. Можете да разберете повече на следната фейсбук страница: ЛИНК ТУК

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *