• PR

На какво да обърнем внимание, когато избираме офис столове

 

И така, нека разгледаме основните моменти, които ще ви позволят да се ориентирате по-добре в разнообразието от избор:

Дизайн. Дизайнът на солиден офис стол трябва да има опора с пет лъча върху лесно въртящи се колела. В идеалния случай офис столът трябва да бъде оборудван с пластмасови удобни подлакътници. При липса на подлакътници в модела, ползвателят на такъв стол бързо ще се умори и няма да може да работи за него дълго време. Трябва да се обърне внимание на наличието на механизми за регулиране. Те трябва да бъдат разположени по такъв начин, че човек, седнал на стол, да може с едно движение на ръката да регулира наклона на облегалката, височината на седалката или позицията на подлакътника. Добър вариант, когато регулаторът на височината на седалката има амортисьори, за да смекчи натоварването и да функционира безпроблемно.

Когато избирате офис стол, обърнете внимание на ъгъла между облегалката и седалката. Трябва да е малко над 90 градуса, което ви позволява да отпуснете долната част на гърба си, когато се облегнете на стол. Добре е  да изберете анатомична форма, която ще следва контурите на тялото и гърба ви. При някои модели този елемент може да се накланя, за да можете да седнете и да се отпуснете по всяко време.

Седалка. Седалките за компютърни столове са твърди, полумеки и меки. Седалките, изработени от еластични подови материали, се считат за твърди. Те включват материали като слама, дърво или метал. Полумеките седалки са със средна дебелина на подовата настилка. Меките седалки са с по-дебел под и са оборудвани с пружини. Капакът на седалката трябва да е гладък, равен и подходящ по ширина за потребителя.

Подлакътници. Подлакътниците облекчават напрежението върху раменете, врата и гръбначния стълб. В същото време те осигуряват удобна позиция за ръце, които не са на тежест, което осигурява на ползвателя на такъв стол допълнителен комфорт.

Механизми. Основните механизми на офис стола са функциите за регулиране на височината на седалката и наклона на облегалката, които допринасят за поддържане на правилната позиция и баланс на тялото. Съвременните модели офис столове са оборудвани със синхронизиран механизъм, който дава възможност за едновременно регулиране на ъгъла на наклон на облегалката и седалката. Друга полезна характеристика на стола е люлеещият се механизъм, който ви позволява да се люлеете спокойно в стола, което се постига благодарение на автоматично избран коефициент на еластичност, отчитащ теглото на седящия на стола.

Материал. За тапицерия се използват естествена или изкуствена кожа, кадифе, акрил, еко кожа или текстил. По правило тапицерията на офис мебелите е изработена от висококачествени устойчиви на износване тъкани.

Цвят. Цветът на офис стола се избира въз основа на предпочитанията на потребителя. Тъмните тонове се считат за класика на жанра, но днес можете да изберете както светли фотьойли, така и ярки мебели в контрастни нюанси, което изглежда много стилно и модерно дори в стая със сдържан класически интериор в тъмни тонове.

Ако желаете да закупите офис столове, ние ви съвтетваме да разгледате продуктите на Интеза ком!

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *