• PR

Предимства и недостатъци на професионалните индукционни котлони

Индукционни котлони – предимства и недостатъци
Днес, уважаеми читатели, ще имаме удоволствието да Ви представим предимствата и недостатъците на индукционните котлони, котлони, които все по-често намират приложение в ежедневието ни.

Защо повечето домакинства предпочитат индукционни котлони пред традиционните такива?

Няколко са причините, но основно са:
– По-бързо се нагряват.
– По-устойчиви във времето са.
– По-лесни са за почистване.

И така, ето и предимствата на професионалните индукционни котлони:

  • Както по-горе споменахме, загряват много бързо – нагряването започва веднага щом включите котлона и поставите съда, не е необходимо да изчаквате определено време за да загрее самият котлон, а това е много важно при професионалните кухни и кулинари, тъй като клиентът не обича да чака.
  • Прецизен контрол на температурата – благодарение на бързата реакция на котлона, имате възможност лесно и бързо да променяте температурата, като това да променяте буквално десетки пъти в рамките на един час.
  • Енергийна ефективност – днес всички говорят за икономии. Индукционните котлони са значително по – икономични от другите видове котлони. Причината се крие в това, че при тях се загравя директно съда и няма топлообмен през друг загряващ елемент, което би доведо до топлинни загуби.
  • Безопасност – повърхността на индукционния котлон не се загрява и няма как да се изгорите на нея. Съдът обаче е горещ.
  • Лесна поддръжка – почистването на индукционния котлон е бързо и лесно само с влажна кърпа, тъй като върху него не може нищо да загори.

Недостатъци на индукционните котлони:

Както и при всеки един тип устройства, и при индукционните си има недостатъци! Те са незначителни, но все пак е важно да ги споменем. Ето и някои от тях:

За индукционните котлони се налага да се плозват специални съдове – това се явява минус, тъй като този тип котлони не работят с всякакви домакински съдове,  асамо с такива ,които биват привлични от магнит. Друго важно нещо, което трябва да добавим, това е че съдовете трябва да имат плоско дъно.

  • Сред другият недостатък се явява цената. Индукционните котлони се характеризират със сравнително висока цена – качествените индукционни котлони все още са относително скъпи на нашия пазар.

Финални думи

Всички останали котлони се отличават с това, че са по-бавни, докато индукционните работят бързо, просто са чудесен избор за професионалната кухня. Естествено, те са добро решение и за обикновената кухня, но за професионалната са почти задължителни. Благодарение на високочестотен електромагнит, който създава електромагнитно поле и чрез индукция, съдовете се нагряват равномерно и бръзо.

Повече професионални уреди за кухня, посуда, предназначена за индукционни котлони, както и други рподукти можете да откриете на адрес https://mixhoreca.com.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *