Панаири и фестивали: част от културата на Индия

 

Индия е страна с богата традиция и култура. През цялата година се провеждат панаири и фестивали с участието на огромен брой хора. Отразявайки жизнената душа в страната тези панаири и фестивали заемат ключова позиция в индийската култура, те са много важен компонент от Индийския туризъм. Традициите и културата на Индия се показват в тези фестивали. Тази неразделна част от индийската култура, често се празнува по време на смяната на сезоните. Например, Holi и Mewar фестивалите се празнуват за посрещането на пролетта. Teej се празнува в Раджастан да сигнализират за настъпването на мусоните. Bihu в Асам и Онам в Керала, от друга страна, те празнуват с висок ентусиазъм и жар, като започне сезона на жътвата. Друг важен фестивал от културата на Индия е Konark Dance Festival, организиран съвместно от Министерството на културата, правителството на Индия и държаваното управление в Ориса.

Страната е и дом на много други фестивали като Eid-ul_Fitr, Durga Puja, Ganesh Chaturthi, Christmas, Vasant Panchami, Rath Yatra, Ram Navami, Janmashtami. Много други фестивали, които са станали част от индийската култура включват Nouroz, на Desert Festival в Джайсалмер, Elephant фестивал в Южна Индия, Дивали, Dussera, Raksha Bandhan т.н. Панаирите също се провеждат много пищно. Присъстват хора от всички краища на страната, както и от други страни. В действителност, много туристи планират ваканциите си по такъв начин, че да могат да присъстват на панаирите. Някои от най-известните панаири на Индия са Pushkar Fair, Surajkund – панаир на занаятчийте, панаира Urs Ajmer и зимния карнавал в Darjeeling. Има също така и колоритен карнавал в Goa, който се провежда всяка година.

 

The Kumbh Mela е един от най-голямите хиндуистки фестивали и част от културата на Индия. Пълният Kumbh Mela се провежда веднъж на 12 години, а половината Kumbh Mela се провежда веднъж на шест години. Фестивалите и панаирите, които са неразделна част от индийската култура обикновено се базират на планетарният календар. Чрез тези събития, хората от всички сфери на живота, касти, вяра, религия и секти се събират заедно, за да се веселят. Молитвите се отправят към богове и богини, провеждат се и религиозни конгрегации. В тези дни на панаирите и фествалите, вие ще видите един прекрасен свят изпълнен с всички цветове, които съществуват, красотата е божествена и опияняваща. Пожелавам на всеки да види, усети и да се наслади на това великолепие.

Източник: www.hote.li

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *