• PR

5 стъпки в избора на спортни якета

Пролетта бавно настъпва, но ниските температури са в центъра на повечето сезони през цялата година в България.

Именно заради това трябва да се помисли за дреха, която ще задържи топлината, когато сте навън вечер, в планината или на разходка през уикенда.

Говорим за спортните якета, които са подходящи за интензивно движение или за ежедневието.

В текущата блог статия ще поговорим относно това защо е добре да имаме поне един модел за целогодишни ситуации, кои са петте стъпки в избора на спортно яке и как можете да го съчетаете с други ваши дрехи.

Удобна дреха и за двата пола

Якетата са дрехата, която всички ние носим. Разбира се, според сезона и температурите, те могат да се леки, ветровки, пухени, двойно и тройно подплатени и още десетки основни видове.

Удобството при тях е, че позволяват добро движение на торса, а температурата ще остава в тялото за дълго време.

Спортните якета са подходящи за планински преходи, бягане, зимни спортове и докато отивате към фитнеса.

Следва да изброим кои са петте важни стъпки в избора на спорта яке, като те ще се формират от целите, сезона, спорта, цената и марката.

Цели

За какво ще се използва якето? Това е въпросът, който е нужно да си отговорите първо. Ще ви трябва за разходка на домашния любимец в парка или интензивен крос?

Якетата имат различна плътност и материалите им се различават.

Някои спортисти ще предпочетат дебели якета за есента и зимата докато останалите желаят олекотени такива за преходите на високо през пролетта или лятото.

Сезоните

Зависейки от сезона на годината, вие може да изберете различни мъжки спортни якета.

Ако имате нужда от шушляково яке, то тогава то би било удачно за по-ниски температури. Ако пък ходите на преходи през лятото, то може имате нужда само от яке ветровка. Изборът е ваш.

Видът спорт

Спортът, който практикувате също е много важен. Ако сте фенове на планинските преходи и се изкачвате целогодишно, то тогава ще имате нужда от по-голяма подготовка с якетата.

За лятото ще ви вършат работа едни модели, но за есента и зимата, имайки предвид времето в планината, ще ви послужат дебели, пухени водонепромокаеми якета.

Вашият бюджет

Определете бюджета си. Туристическата екипировка, особено ако се купува наведнъж, не е никак евтина, а има брандове, които надхвърлят трицифрени и четирицифрени цени за една дреха.

Разбира се, ако сте професионалисти, ще се наложи да си ги набавите.

За любителите на горските разходки и ежедневна употреба нещата не стоят така. Можете да намерите страхотно качество на якета на топ цени от доказани брандове.

Марка

Изборът на бранд е ключов за мнозина. Да, различните брандове ще варират в цената, което е нормално, а предната точка за бюджета и марката са по-скоро допълващи се.

Заключение

Избирайте спортни якета, които ще влязат в употреба и ще ползвате поне за няколко сезона напред.

Покупките на дрехи трябва да се обмислят също, въпреки, че много хора пазаруват импулсивно.

 

 

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *