• PR

Слънчеви колектори за топла вода – част от нашето бъдеще

Слънчеви колектори за топла вода – част от нашето бъдеще

В днешно време, когато кризата е хванала на джоба всеки един от нас, ние търсим всевъзможни алтернативни начини да се справим с нея. За да преживяват в рамките на нормалното много хора ограничават своите разходи, като се опитват да пестят от всички. Всеки от нас знае, че най-много разходи едно домакинство има за храна и за електро енергия. Не е здравословно и никак не е желателно да стягаме коланите и да ограничаваме парите, които даваме за храна, но пък за сметка на това можем да свием малко разходите за ток. Как да стане това? С помощта на слънчевата енергия. Преди години може би много хора щяха да кажат „Да бе да, и как точно ще се случи това?“, но днес всеки трети човек е наясно, че това е възможно и то благодарение на вакуумните слънчеви колектори за топла вода. Тези системи са с доказано отлично действие, което без никакъв проблем ще осигури на вашето семейство необходимата топлинна енергия. На все повече къщи и кооперации се виждат монтирани соларни панели и те не са лукс, а необходимост. Инвестирайки в покупката им вие правите един отличен избор, тъй като освен, че ще разполагате с топла вода, без да плащате за нея нищо, ще помогнете и за опазването на околната среда, тъй като вашите соларни колектори не отделят абсолютно никакви вредни вещества.

 

Единственото нещо, от което се нуждаят слънчевите колектори са възобновимите лъчи на слънцето, които достигат всеки ден до земята. Тяхната основна дейност се състой в улавянето и преобразуването им в топлинна енергия, която служи за затопляне на вода. Вакуумните колектори с термосифон и с „Heat Pipe” тръба са проектирани, така че ви осигурят максимално количество топлина, но има и не малко облачни дни, в които тяхната ефективност е по-слаба. Според направени проучвания те могат да ви подсигурят между 50-70% топлинна енергия годишно. В летните месеци, когато слънцето е най-активно соларните колектори с „Heat Pipe” тръба и с термосифон, ще ви снабдяват на 100% с гореща вода, а пред зимните в зависимост от вашия климат тези проценти ще варират между 50-60%.

 

Положителните страни от употребата на слънчевите колектори, ще усетите и вие, когато се решите и инвестирате в покупката им. Смело може да се твърди, че тези алтернативни, но и възобновяеми източници на енергия скоро ще станат ако не основен, то в много голяма част – източник на топлинна енергия.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *