Рошави килими

Колкото и да е странно, но днес хората, които подобряват качествените показатели на живота си, все по-често украсяват домовете си с килими, много напомнящи кожите на праисторическите обитатели на нашата планета. По-конкретно се споменават килимите с дълъг косъм, по-известни като рошави. Подовете им са украсени с тях от тези, които постоянно следват модните тенденции в областта на текстила и дизайна, които поставят красотата и комфорта над практичността и издръжливостта. Шаги изглежда страхотно в спалнята или приемната, както и в коридора или банята. Единственият въпрос е, готови ли сте да цените и поддържате дългокосмести “домашни любимци”?

Какво обяснява популярността на рошавите килими шаги (shaggy)? Отговорът се крие само в няколко точки:

Невероятно приятно усещане. Тези, които изпитват крака, потопени в мека и топла купчина, често достигащи до глезените. Това дава усещане за мир, мир и нежност, което е особено важно след работен ден или преди началото на такъв.

Хипоалергичен. Което прави рошавката отлично подово покритие за детска стая или стая, в която живее алергичен човек.

Дългосрочен срок. Това се дължи на подобрените съвременни технологии за производство на дългокосмести килими. Те също така придават на продукта допълнителна здравина и устойчивост на химически почистващи агенти, които трябва да се използват доста често.

Дългокосместите добре направени рошави килими никога не сплъстяват и не се смачкват. Тъй като са направен от изкуствени нишки, усукани по специфичен начин, както и тези от естествени материали по специална технология.

Може да намерите разнообразни рошави килими в магазина ни за килими в Дупница. За контакт с нас: Тонитекс ООД, Адрес: ГУМ Подлез, улица „Св. Иван Рилски“ 1, гр. Дупница

Изборът на рошав килим не е лесна задача и всичко това, защото асортиментът от тези продукти е невероятно широк и разнообразен. И ако единият човек харесва малък „космат“ килим близо до леглото, то другият не харесва рошав, направен на принципа на килима, тоест килим с дълги влакна, простиращи се по периметъра на цялата стая.

Стаята мигновено се превръща в своеобразна горска поляна, покрита с растителност и мъх. И ако изборът падна върху последната опция, наложително е да се гарантира, че ръбовете на килима са обработени с оверлок, който предотвратява пълзенето.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *