Как да изберем професионална фреш машина?

Оборудването на професионално заведение за храни и напитки изисква работещ бар, където да се сервират питиета. Съвременната индустрия предлага редица подобни възможности, тъй като асортиментът е разширен отвъд традиционните кафе, чай и обикновени безалкохолни напитки. В днешно време е възможно да осигурите на посетителите си далеч повече опции в менюто. Такива са, например, фрешовете. Те, обаче, изискват професионална фреш машина. Как да я изберете?

Капацитет

Нуждите на заведенията са значително по-големи от домакинските такива, естествено. Но и не всяко заведение ще има един и същи капацитет и пътникопоток. Съответно, при избора си на професионална фреш машина трябва да вземете предвид какво натоварване очаквате и какъв е приблизителния необходим обем от приготвени фрешове. Естествено, ще има по-натоварени и по-спокойни дни за фреш машината. Но ви е необходима такава, която може да побере достатъчно плодове, които да стигнат за изчислените ви приблизителни нужди.

Скорост

Тясно свързана е и скоростта на фреш машината. Колкото и голям да е капацитетът, ако тя е бавна, а клиентите чакат – вероятно няма да постигнете оптимален режим на работа. Както при предходният елемент, тук също значение за избора има очакваното натоварване на заведението.

Автоматична или ръчна

За препоръчване са автоматичните професионални фреш машини, тъй като те позволяват на персонала ви да е мултифункционален – едновременно да пусне машината за фреш и докато тя работи, да продължава да обслужва клиенти. Съответно, при подбора си на преден план слагайте автоматични сокоизстисквачки.

Мултифункционалност

При търсенето на сокоизстисквачка за заведение трябва да се вземат предвид и възможностите на машината откъм видове приготвени сокови. Някои позволяват само малък обем плодове за обработка (например, портокали), докато други разширяват този обхват и към зеленчуците. С последните ще можете да приготвяте и зеленчукови сокове, ако смятате да ги включвате в менюто. Общо взето, точният избор в тази ситуация зависи от желанието ви за предлаганото от заведението меню.

Безопасност

Естествено, един от най-важните аспекти при избора на какъвто и да бил уред, това е безопасността. Отлично решение в тази насока би било да изберете фреш машина, която е снабдена с повече от един превключвател. По този начин се постига по-високо ниво на безопасност. Уверете се и че самото използване на уреда няма да доведе до опасности за персонала ви. В този ред на мисли, купувайте само от оторизирани доставчици на професионално оборудване, за да сте сигурни, че полученият продукт ще е от високо качество и ще разполага с нужните системи и осигуровки за безопасност.

Цена

Не е за пропускане и този момент от решението ви. Все пак, оборудването на заведение изисква значителни финансови средства, а фреш машините не са сред най-евтините инструменти. Търсете продукт в средната гама на възможностите ви. Не се поддавайте на изкушението да закупите най-евтиния уред, но и не мислете, че най-високата цена означава най-качествена машина. Огледайте внимателно всички характеристики на сокоизстисквачката, преди да преминете към преценка на финансовата страна на покупката. Това ще ви позволи да взимате по-адекватно решение от гледна точка и на качеството, и на безопасността, и на бюджета ви.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *