Този месец се приемат молби за освобождаване от такса за сметосъбиране в Дупница, в случай че не се ползва имот

Община Дупница уведомява собствениците на имоти, находящи се на територията на гр.Дупница, че от 01.10.2019г. до 31.10.2019г. могат да подадат декларация за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване на имоти, които няма да се използват през цялата 2020 г. Декларацията се подава в деловодството на Общинска администрация като освен личните данни се попълва последователно – партидният номер на имота, вида му / апартамент, ателие и др./, точният адрес, номерата на откритите партиди за електроенергия и ВиК, а в случай, че такива не съществуват, се подчертава няма открити партиди.

Не се извършва освобождаване ако през посоченият период или част от него имотът или част от него се използва от собственик, ползвател или наемател, както ако и в имота се извършват строителни и/или ремонтни дейности, или ако собственикът на имота има задължения за местни данъци и такси за предходни години.

В случаите, когато в декларирания имот след проверка на органите на общинска администрация се установи ползване на имота или откриване на нови партиди и/или съществено движение по съществуващи партиди за ток и вода, нарушителите дължат глоба в трикратен размер на годишната такса за сметосъбиране и сметоизвозване, но не по-малко от 500лв. Глобата се налага по реда на ЗАНН.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *