• PR

Какво представлява VPS Хостингът и как работи?

Виртуалният частен сървър (VPS) хостинг предоставя функционалността и силата на Dedicated сървър срещу една малка част от разходите, които би ви струвал един такъв. По същество този вид услуга запълва празнината между споделения хостинг и dedicated сървъра за този вид услуги. Когато се регистрирате за VPS, споделяте физическия хардуерен сървър с други уебсайтове. Разликата между VPS-а и споделената услуга е, че имате пълен контрол върху сървъра. Това означава, че вие можете да използвате ваши собствени скриптове, да ъпгрейдвате вашия сайт и да инсталирате приложения.

Как работи VPS хостингът?

Този вид ви позволява да инсталирате софтуер и да имате пряк достъп до основната директория на операционната система. Всеки физически сървър е разделен на няколко виртуални, работещи със свои собствени операционни системи. Много компании предлагат VPS хостинга като разширение на своите уеб услуги. Клиентите, които купуват тази услуга, получават определено количество памет, дисково пространство, трафик и процесорна мощ.

Кой се нуждае от VPS хостинг?

Виртуалният частен сървър хостинг е идеален за популярните уебсайтове с висок трафик, както и за тези, които са надраснали вече своите споделени планове. Също така той е приемлив вариант и за собствениците на малък бизнес, които искат да създадат онлайн магазин или корпоративен сайт. Споделената услуга е евтина, но ресурсите ѝ са ограничени. А Dedicated хостингът изисква определено ниво на технически познания. Затова VPS планът може да отговори на нуждите на почти всеки сайт.

VPS е подобен на специалния сървър. Потребителите имат достъп до контролния панел, уебсайт шаблоните, FTP акаунтите, електронните пощи, пълен администраторски достъп и безплатен софтуер за изграждане на сайта. Всеки домакин предлага различни функции. Някои планове включват неограничени домейни и поддомейни, безплатен трансфер на сайтове, безплатни скриптове, автоматично създаване на резервно копие и неограничени MySQL бази данни. Потребителите могат да инсталират съвременни софтуерни приложения и да ги персонализират лесно.

Предимствата на VPS хостинг

VPS услугата има много предимства пред споделения хостинг. Не само, че е по-евтин, но също така осигурява по-голяма гъвкавост. Тя също е и един от най-надеждните и сигурни видове. Веднага след като се регистрирате за тази услуга, ще бъдете в състояние да изпълнявате собствените си задачи чрез администриране на системата и инсталиране на почти всеки вид софтуер, който искате. Този вид хостинг не изисква поддръжка, така че не се нуждаете от някакви специални технически умения, за да работите с виртуалния сървър.

Едно от основните предимства на този вид услуга е, че движението и дейностите на другите потребители няма да се отразяват на вашия сайт. Всеки виртуален сървър разполага с определен обем от честотната лента и дисковото пространство. Тези специализирани ресурси правят VPS хостинга много по-надежден от споделения. Друго основно предимство е цената. Тъй като същият сървър бива използван от няколко интернет страници, вие ще получавате повишена производителност и сигурност на по-ниска цена, отколкото бихте имали при Dedicated услугата. Важното тук е да намерите надеждена фирма, която да отговаря на вашите изисквания.

С VPS хостингa можете да стартирате множество сайтове на един и същ сървър, без да се налага да се притеснявате за проблеми с производителността. Общите проблеми, свързани със споделянето на хардуера, тук липсват. Услугата, за която говорим, също така осигурява по-голяма сигурност. В споделената среда, ако един акаунт е хакнат, всички други, намиращи се на този сървър, стават уязвими. Затова и този вид е по-сигурен – защото предлага виртуална среда с независими файлови системи.

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *