Изберете точните видове електропастири за нуждите ви

Електропастирите са ефективно решение за ограждане на домашни и диви животни. Те представляват икономична и ефективна алтернатива на традиционните огради, особено при работа с животни, които имат тенденция да преминават през традиционни огради. В тази статия ще разгледаме различните видове електропастири, които могат да се използват за вашите нужди.

Соларни електропастири

Соларните електропастири използват слънчевата енергия, за да съхранят електрическа енергия в акумулатори, която по-късно се използва, за да генерира електрически ток. Те са екологично чисти и икономични, тъй като не изискват връзка към електромер или използване на генератори. Соларните видове електропастири са лесни за монтиране и подвижни, което ги прави подходящи за ползване на открито.

Малки електропастири

Малките електропастири са перфектни за малки градини или за ограждане на животни в малки стопанства. Те работят с помощта на батерии или захранване от мрежата и обикновено са по-евтини от по-големите електропастири. Малките електропастири са малки, леки и лесни за монтиране, като обикновено се предлагат като готови комплекти с всички необходими аксесоари.

Традиционни електропастири

Традиционните електропастири са най-често използваните видове електропастири. Те работят на ток от мрежата и са подходящи за ограждане на големи стопанства. Традиционните електропастири могат да бъдат монтирани със специални изолатори, кабели и стълбове, за да се гарантира ефективността и безопасността на системата. Те могат да работят със струна, мрежа или тел за ограждане и обикновено имат вградени мониторинг системи за контрол на електрическия ток.

Електропастирите за говеда и овце

Тези електропастири са специално проектирани да оградят говеда и овце. Те имат по-ниски токове, за да не наранят животните, но достатъчно високи, за да ги задържат в оградата. Те могат да бъдат монтирани с множество опции за ограждане, включително струна, мрежа, тел или електрически мрежи, за да се задоволят специфичните нужди на стопанството.

Електропастири за диви животни

Тези електропастири са проектирани специално, за да предотвратят бягството на дивите животни като елени, сърни и диви прасета. Те също така могат да се използват за защита на култури и градини от навлизане на диви животни. Тези електропастири обикновено имат по-високи токове и специални опции за ограждане, за да се гарантира безопасността както за животните, така и за околната среда.

В обобщение

Изборът на правилния тип електропастир е важен за успешното ограждане на вашия имот или стопанство. За да изберете най-подходящия тип, вземете предвид размера на зоната, която трябва да бъде оградена, както и видовете животни или култури, които трябва да се защитават. Консултирайте се с професионалисти в областта на електропастирите, за да получите съвети и помощ в избора и монтажа на правилната система.

 

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *