Забележителности в Дупница и околността

Забележителности в град Дупница

Места и забележителности в град Дупница, които да посетите.

Езерото в парк Рила
Парк Рила – един от най-големите и красиви паркове в Югозападна България
Община Дупница – сградата, трябва да се види
Площада в град Дупница, както и надписа “ДУПНИЦА”
Часовниковата кула
Църква “Свети Димитър” – град Дупница
Църквата “Света Богородица” – Дупница
Паметник на Ятачката
Локомотивно депо – Дупница
Градската градина в Дупница

Дупница, колкото и да не ви се вярва, е град, който си струва да посетите! Да го посещавате често! Дори през лятото! Например в парк Рила можете спокойно да се съберете голяма компания, да подготвите скара, да си наемете (много изгодно) беседка и да празнувате! Да празнувате в полите на Рила планина.

В централната градска част Ви очакват много заведения, които любезно ще Ви предложат питие, било то кафе, било то бира или друга освежаваща напитка.

Дупница е привлекателен град и през зимния сезон. Например, миналата зима (2021 година) в Парк Рила имаше и пързалка за кънки на лед, която беше абсолютен хит за жителите на Западна България.

Като цяло трябва да посетите град Дупница, да си отделите два, или повече дни и да обходите всички забележителности и места, които Ви споделихме по-горе!

Приятно изкарване и не забравяйте да споделите статията с приятели. Ще сме Ви благодарни, ако посетите и нашият YouTube канал и се абонирате за него! Ще Ви впечатлим с редица материали, предимно за България.

 

Източник:

Pin It

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *